Dogodki

DECEMBER 2019

Raziskovanje, odkrivanje, poskušanje, poletanje in spuščanje, se v tangu nikoli ne konča. Predvsem ne za tiste, ki jim ta ples pomeni več kot le korak ter za tiste ki so radovedni in željni novih doživetij, pogledov in rasti.  To je poslanstvo naše TANGO AKADEMIJE:

PROGRAM:

 Petek, 13. 12:

17.30 – 19.00               Kontakt v tangu (Irena Čugalj)

19.00 – 20.00               večerja

20.30 – 21.30              Tango Vals (Uroš Andič)

21.30 – 23.00              Praktika

Sobota, 14. 12:

08.00 – 10.00              zajtrk

10.00 – 11.30               Plazma joga (Gregor Kamnikar)

11.45 – 13.15               Tango seminar (Uroš Andič)

13.15 – 16.00              čas za kosilo in počitek

16.00 – 17.30              Tango seminar (Uroš Andič)

17.45 – 19.15               Ustvarimo zvok in ritem (Blaž Rojko)

19.15 – 20.00               večerja

20.00 – 01.00             Open Milonga:Time travel (DJ Luca Sturari)

Nedelja, 15. 12:

08.00 – 10.00             zajtrk

10.00 – 11.15               Kdo sem? (Matjaž Konda)

11.30 – 13.00             Tango seminar  (Uroš Andič)

13.00….                       čas kosilo in odhod domov

                                      Odhod

 

VSE DELAVNICE IN MILONGA BODO V DVORANI HOTELA VESNA.

Za delavnice priporočamo udobna lažja oblačila.

Program je okviren, možne so spremembe.

Cena za Akademijo tanga je 199€ na osebo za nastanitev v dvoposteljni sobi.

Cena vključuje vse delavnice, praktiko, milongo in 2 x polpenzion z večerjo.

 

Kosilo v hotelski restavraciji je 12€.

Doplačilo za enoposteljno sobo je 20€ na noč.

Nastanitev v hotelskih sobah je možna po 14. uri.

(Več o hotelu spodaj)

 

Prijave na irenacugalj@gmail.com ali 041 752 139

Navodila za plačilo in potrditev pošljemo po mailu.  

 

 Ućitelji

Uroš Andič, Irena Čugalj, Gregor Kamnikar, Blaž Rojko, Matjaž Konda

Uroš Andič je plesni učitelj družabnega in športnega plesa od leta 1989. Argentinski tango je začel plesati leta 1995 v ZDA, kjer je delal kot plesni učitelj in plesalec. Skozi ples odpira nove svetove in krepi plesalčevo čutno ostrino. Ozavešča korake in jim daje smisel. Argentinski tango dojema kot ples ki se spreminja s časom, raste, zori in živi v času in prostoru. Z njim se spreminjajo tudi plesalci in ustvarjajo nov način komunikacije. Kontakt in komuniciranje s partnerjem je rezultat komuniciranja samim s seboj. Korak k sebi je korak višje in dlje. Kaj rodi vzgib, kako se giblje moj notranji premik, kdaj se premaknem v prostor. Voditi ali slediti? Poslušam ali vidim? Ko narediva korak v prostor je proces zaokrožen in končan…. morda pa tudi ne… morda pa je to začetek…

Irena Čugalj  je od otroštva aktivna gibalka. S tangom se je srečala pred 15 leti in v trenutku jo je očaral s svojo drugačnostjo, misterioznostjo, ustvarjalnostjo in neomejenimi možnostmi izražanja, raziskovanja in komuniciranja. Postal je njen največji izziv, najtesnejši spremljevalec in največji učitelj. Ob njem se je razvijala in rasla v vseh pogledih. Svoje znanje in navdušenje nad tangom deli z veliko potrpežljivosti in z občutkom za posameznika, njegovo razpoloženje, želje in sposobnosti.  Verjame, da se tanga vsak lahko nauči in da ga lahko nenehno izpopolnuje, se ob tem gradi in hkrat izpopolnuje odnos do sebe, partnerja in drugih ljudi. Največ ji pomeni pomik naprej – v občutju, gibu, sporazumevanju in sožitju, ne glede na velikost.

Blaž Rojko – skladatelj, dirigent, pedagog  Blaž Rojko je 1984 končal Srednjo vzgojiteljsko šolo in postal prvi vzgojitelj predšolskih otrok v Sloveniji in delo opravljal osem let. Zato se v svojem glasbenem ustvarjanju največ posveča delu z najmlajšimi, mladostniki in Orffovemu inštrumentariju. Za to področje vodi številne seminarje in glasbenoizobraževalne delavnice za pedagoške delavce in otroke. Sodeluje tudi pri nastajanju didaktičnih gradiv za glasbeno vzgojo v osnovnih šolah – je avtor priročnikov in didaktičnih gradiv. Piše tudi scensko glasbo za lutkovne igre in gledališče ter glasbo za različne komorne sestave. Na akademiji bo vodil delavnico Ustvarimo zvok in ritem.

Gregor Kamnikar je DISKOlektiv, ki raziskuje igrivost v vlogah kot so naprimer plesalka/ec, izvajalka/ec, koreograf/inja, klovn/esa, pedagog/inja, piska/ec, producent/ka, MC (če omenimo samo nekatere); v oblikah kot so naprimer predstava, ples, igra, dogodek, koreografija, eksperiment, instalacija, predavanje, delavnica, publikacija, klovnska točka, video, partitura (če omenimo samo nekatere). Člani DISKOlektiva od leta 2010 igrajo Igro imen (Name Game), v kateri si izmenjujejo in sposojajo imena drug drugega. Plazma joga je gibalna igra, s katero se naravnamo nase in posledično na druge okoli nas. V igri se igramo s telesnimi položaji in prehodi med njimi. Vztrajanje v telesnih položajih nas obvesti o plesu v telesu, ki postopoma preko prehodov iz enega telesnega položaja v drugega, postane ples teles.

Matjaž Konda, coach in trener NLP-ja, hipnoterapevt in regresist prejšnjih življenj, iskalec in radovednež. Vedno so ga zanimali ljudje, njihove misli, dejanja, razmišljanja, občutki in čustva ter manifestacija vsega tega v resničnem življenju in v različnih okoliščinah. Njegove življenjske preizkušnje in radovednost so ga pripeljale na veliko področij, ki sodijo v mejne znanosti. Ugotovil je, da so njegove vrednote (svoboda, ljubezen, zaupanje, učenje, sreča, sposobnost povezovanja ljudi in različnih področij življenja) tiste, ki jih želijo mnogi, a ne najdejo poti do nje. Tehnike NLP-ja, hipnoterapije in regresije prejšnjih življenj so mu velikokrat osvetlile pot po kateri je vredno stopati. Res pa je, da si je treba želeti z vsem srcem in ko stopimo na vlak samouresničitve, se sestopiti enostavno več ne da. Na delavnici bomo bolje spoznali sebe in svoja prepričanja (tudi, če so omejujoča) in si vsaj v obrisih odgovorili na vprašanja: Kdo sem?, Kako zaznavam sam sebe?, Kako me zaznavajo drugi? In kako si želim, da bi me drugi zaznavali?. Morda bomo skupaj našli tudi odgovor na vprašanje: Kaj in kako lahko dam drugemu na način, ki je samo moj in je ekološki v vseh pomenih te besede.

_______________________________________________________________________

HOTEL VESNA TERME TOPOLŠČICA

Terme Topolščica nudijo udobno namestitev v dvoposteljnih sobah hotela Vesna***. Prostori so lepo urejeni in omogočajo prijetno bivanje s čudovitim razgledom na park ali bazene. V vsaki sobi se nahaja TV in telefon. Na voljo je brezplačni Wi-Fi. V sklopu hotelskega kompleksa se nahajata zunanji in notranji vodni park.

Terme Topolšica so odmaknjene od mestnega vrveža in divjih cest. Miren okoliš, bogat s termalno vodo in številnimi sončnimi dnevi, je danost narave, ki zdravi sama po sebi. Z zavidljivo tradicijo zdravljenja in široko paleto spremljajočih storitev so Terme Topolšica sodoben termalno-turistični kompleks, ki privablja najrazličnejše obiskovalce.

Za nas so rezervirane dvoposteljne sobe v Hotelu Vesna, s polpenzionom (zajtrk in večerja), za doplačilo 12€ je možno dobiti tudi kosilo v hotelski restavraciji.