Dogodki

JUNIJ 2019

IZPLEŠI DETAJLE TANGO GLASBE IN IZRAZI OBČUTJA V GIBU
(Seminar z Albertom Goldbergom) – 8. in 9.6.2019

Tokrat se bomo našega plesa lotili nekoliko drugače. Ne bomo se ukvarjali s tehniko tanga, temveč z njegovo vsebino, z njegovo dušo. Raziskovali bomo kaj vse se dogaja v glasbi in v nas samih ter kako se lahko naše telo izrazi skozi gib v tangu.
Vsaka glasba nosi svojo zgodbo in inštrumenti jo pripovedujejo. Tudi naše telo je inštrument. Sposoben je zaznavati najrazličnejše odtenke razpoloženj, jih osvojiti in sporočati skozi gib. Prepoznavanje in razumevanje drobnih detajlov s katerimi je prepletena tango glasba nam pri tem pomaga. Naša komunikacija in interpretacija melodije postane zavestejša, bogatejša in polnejša.
Poleg glasbe naš ples spremljajo številna osebna doživetja in občutja. V življenu in v tangu se nam neprestano kaj dogaja. Naš odnos do vseh teh dogajanj in usmerjanje občutij v gib pa je tisto kar obogati naš ples z doživetjem in izraznostjo, da zažari. In to je namen našega seminarja.
Tango je ocean neštetih pripovedi, življenj in občutij. Potopimo se vanj!

1.dan: Izpleši detajle tango glasbe (od 17.00 do 20.15)
2.dan: Izrazi občutja skozi gib (od 17.00 do 20.15)

Cena za en dan – 30€, za oba dneva 50€
Prijave na e mail: irenacugalj@gmail.com; uros.andic@gmail.com
Informacije na tel 041 393 564 ali 041 752 139.

Alberto Goldberg

Alberto prihaja iz Buenos Airesa. Je učitelj, plesalec, koreograf, igralec, režiser in ustanovitelj Cambalache Tango festivala. Doma in na svojih potovanjih po svetu (Berlin, Padova, St Petersburg, Touluse, London, Lisbone, Brussels, Verona, Torino….) vodi seminarje o muzikaličnosti, interpretaciji glasbe, emocijah v tangu in vsem, kar se nam poleg korakov dogaja in poraja medtem ko plešemo. Pleše in poučuje že od leta 1990, zadnjih dvajset let v La Catedral de Almagro v Buenos Airesu.

 

POLETNA PLESNA ŠOLA  (17.-21.6.2019)

Vabimo vas na tradicionalno 5 dnevno plesno delavnico v ritmih argentinskega tanga (začetni in nadaljevaljni)  in latino mixa ( bachata, merengue, rumba in cha cha).
Potekala bo vsak dan od 17. do 21. junija, 2019 po naslednjem urniku:
18.45 – 19.45 argentinski tango za začetnike
20.00 – 21.00 latino mix (bachata, merenge, rumba, cha cah)
21.15 – 22.15 argentinski tango – vals in milonga (nadaljevaljni)
(cena 45€ na osebo za 5 vaj, 75€ na osebo za 10 vaj)

Argentinski tango za začetnike je namenjen vsem, ki se pripravljajo, da naredijo prve korake v svet tanga. V teh petih dneh bomo shodili, začutili partnerja in glasbo, zasejali seme tega čutnega in hkrati energičnega plesa.
Argentinski tango ( nadaljevalni) je namenjen plesalcem, ki že imajo nekaj” kilometrine”. Veseli in tekoči valček proti poskočni in energični milongi. Dva ritma, dvoje različnih občutij, ob enakih kombinacijah korakov. Kratke sekvence in veliko idej za ustvarjanje!!!

Latino mix karibskih ritmov: Bachata, Merengue, Rumba (square) in club style Cha Cha. Veseli ritmi za plesalce, ki že vedo, da imajo levo in desno nogo. Glasba in plesi, ki pririšejo smeh na obraz in otoplijo vsako srce! Vsak dan drug ritem, druga dežela, druga občutja…
Vabljeni!