Tomaž Šter

Plešem že polnih 18 let. Začel sem v rojstnem Novem mestu, nadaljeval v Ljubljani in se po pestrem raziskovanju tujine zopet vrnil v Slovenijo. Številna leta sem dajal prednost plesnim tekmovanjem, sedaj pa vso svojo energijo posvečam nastopanju, poučevanju in koreografiranju. 

Ples mi pomeni popolno predanost in prisotnost. Verjamem, da lahko skozi resnično zavedanje in obvladovanje svojega telesa ter gibanja pridemo do tiste prave povezanosti, harmonije, zlitja s trenutkom, partnerjem in glasbo – to je zame bistvo plesa.

Vrednote, ki jih vedno znova raziskujem in iščem vsvojem plesu so ustvarjalnost, igrivost, iskrenost, karakterizacija, muzikaličnost in izraznost. Po mojih izkušnjah našteto najlažje dosežemo z odlično plesno mehaniko in tehniko, zato temu pri svojem poučevanju posvečam največ pozornosti.

Sem eden izmed ekipe profesionalnih plesalcev v oddaji Zvezde plešejo. V prvi sezoni sem zaplesal z igralko Aleksandro Balmazović, v drugi pa s pevko Rebeko Dremelj, s katero sva prišla zelo blizu finala in na koncu ‘osvojila’ 4. mesto.

 

www.tomazster.si