Argentinski tango

“Dva resna obraza in štiri vesele noge.” Ples in glasba Argentinskega tanga navdihujeta ljudi po celem svetu že več kot 150 let. Zaradi njegove lepote, strasti, napetosti in dražljivosti, ga ljubijo tako plesalci kot gledalci. Nekateri ga plešejo, drugi ga poslušajo in tretji samo opazujejo. Je ples za vsakogar, ne glede na starost. Bistvo plesa je življenje, skozi katerega se izraža odnos med moškim in žensko – zgodovina ljubezni, izražena v treh minutah. Za koraki v Argentinskem tangu se skriva bogata zgodovina kultur, ki so vplivale na razvoj tega plesa (Kuba, Afrika, Irska, Italija, Španija, Češka…), zato je učenje tanga zelo zanimivo, poučno in zaradi našega poučevanja kot poezija.
V začetnem tečaju vas naučimo spoštovanja do glasbe, svojega telesa, do partnerja in okolice. Spoznavamo se z držo, hojo, objemom, ritmom in koraki, ki nosijo popolnoma drugačno melodijo in obliko kot ostali, nam bolj znani plesi. Tango je ples občutij.

Začetni tango je namenjen vsem tistim, ki radi poslušajo glasbo tanga, ki jim dotik dveh teles ni tuj, ki jim je raziskovanje giba in iskanje dobrega stika v veselje, ali pa bi se vsega naštetega radi naučili.

Spoznali bomo pravilno tehniko gibanja pri tangu (drža, ravnotežje, rotacije ter funkcija glave, trupa, medenice in stopal), ki nam bodo podlaga za učenje osnovnih tango korakov in figur kot so: salida, ocho, giro, gancho, parada in barrida.

Nadaljevalni tango je namenjen vsem tistim plesalcem, ki že obvladujejo osnovno hojo in držo, ki razumejo bistvo plesa in so v njem že sposobni improvizirati.

V obeh nivojih uporabljamo različne vrste glasbe in stile plesa, saj se tudi ta ples spreminja in s časom pridobiva nove dimenzije in oblike.