ARGENTINSKI TANGO

“Dva resna obraza in štiri vesele noge.” Ples in glasba Argentinskega tanga navdihujeta ljudi po celem svetu že več kot 150 let. Zaradi njegove lepote, strasti, napetosti in dražljivosti, ga ljubijo tako plesalci kot gledalci. Nekateri ga plešejo, drugi ga poslušajo in tretji samo opazujejo. Je ples za vsakogar, ne glede na starost. Bistvo plesa je življenje, skozi katerega se izraža odnos med moškim in žensko – zgodovina ljubezni, izražena v treh minutah. Za koraki v Argentinskem tangu se skriva bogata zgodovina kultur, ki so vplivale na razvoj tega plesa (Kuba, Afrika, Irska, Italija, Španija, Češka…), zato je učenje tanga zelo zanimivo, poučno in ob našem poučevanju kot poezija.
V začetnem tečaju vas naučimo spoštovanja do glasbe, svojega telesa, do partnerja in okolice. Spoznavamo se z držo, hojo, objemom, ritmom in koraki, ki nosijo popolnoma drugačno melodijo in obliko kot ostali, nam bolj znani plesi. Tango je ples občutij.

Začetni tango je namenjen vsem, ki radi poslušajo glasbo tanga, ki jim dotik dveh teles ni tuj, ki jim je raziskovanje giba in iskanje dobrega stika v veselje, ali pa bi se vsega naštetega radi naučili. Na prvih urah spoznavamo pravilno tehniko gibanja (držo, ravnotežje, rotacije, funkcijo glave, trupa, medenice, stopal …), ki so podlaga za učenje osnovnih korakov in posebnosti kot so: salida, ocho, giro, gancho, parada, barrida….

Nadaljevalni tango je namenjen tistim plesalcem, ki že obvladujejo osnovno hojo in postavitev telesa, ki razumejo bistvo plesa in so v njem že sposobni improvizirati. Na tem nivoju poglabljamo tehniko in organizacijo telesa, ki vodi v nove izzive, nove forme in raziskovanje komunikacije.

Plesalcem, ki tango plešejo že več let in so jim ikonske sestavine tanga, način gibanja in komunikacija domači, pa je namenjen izpopolnjevalni nivo tečaja.

Pri vseh nivojih uporabljamo različne vrste glasbe in stile plesa, saj se tudi ta ples spreminja in s časom pridobiva nove dimenzije in oblike.

URNIK ZA SEZONO 2022 / 2023

Ponedeljek: od 19,00 do 20,15 Argentinski tango – Nadaljevalni nivo
Sreda: od 19,00 do 20,15 Argentinski tango – Začetni nivo
Četrtek: od 20,00 do 21,15 Argentinski tango – Izpopolnjivalni nivo